イベント

平成29年度「大学トップマネジメント研修」第4回 国内プログラム 公開セミナーを開催します

日時2018年3月9日(金) 13:00-18:00 (開場:12:30)
Mar. 9 (Fri), 2018 1:00pm-6:00pm(Doors open:12:30pm)
場所政策研究大学院大学 想海樓ホール(1階)
Sokairou Hall (1st Floor), National Graduate Institute for Policy Studies
アクセス/Access:日本語English
主催文部科学省、政策研究大学院大学科学技術イノベーション政策研究センター
Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology (MEXT) , GRIPS Science for RE-designing Science, Technology, and Innovation Policy (SciREX) Center
言語日本語・英語(同時通訳あり)
Japanese and English (Simultaneous interpretation provided)
プログラム『知識基盤社会における研究大学の役割』
"A Role of Research Universities in the Knowledge-based Society"
プログラム/Program: 日本語English
時間/Time プログラム/Program
13:00 – 13:10 主催者挨拶/Opening Remarks
文部科学省/MEXT
13:10 – 13:30 趣旨説明/Introduction
上山 隆大/Takahiro Ueyama 氏(内閣府 総合科学技術・イノベーション会議 常勤議員/Executive Member, the Council for Science, Technology and Innovation, Cabinet Office of Japan)
13:30 – 14:50 基調講演/Keynote:"Achieving and Maintaining Quality at a U.S. Research University"
John Etchemendy 氏(Provost Emeritus, The Patrick Suppes Family Professor of Humanities and Sciences, Stanford University)
14:50 – 15:00 休憩/Break
15:00 – 16:20 基調講演/Keynote:『フロンティアを拓く大学へ – 京都大学の挑戦』/"Pioneering New Frontiers: Current Challenges at Kyoto University"
湊 長博/Nagahiro Minato 氏(京都大学 プロボスト、理事・副学長/Provost, Executive Vice President, Kyoto University)
16:20 – 16:30 休憩/Break
16:30 – 18:00 パネルディスカッション/Panel Discussion
パネリスト/Panelists:John Etchemendy 氏、湊 長博/Nagahiro Minato 氏
モデレーター/Moderator:上山 隆大/Takahiro Ueyama 氏
18:00 閉会/Closing
参加申し込み登録フォーム/Registration Form
〆切:3月6日(火)正午 ※申し込みは定員に達し次第、締め切らせていただきます。
Due Date: Noon, March 6 (Tue) *Registration will be closed as soon as the number of applicants reaches the capacity.

※※登録フォームが開けない場合は、お手数ですが、下記項目をttm-ml@grips.ac.jp宛にお知らせください。*は必須。
1.お名前*
2.ふりがな
3.ご所属*
4.お役職